Landhuis Habaai - Juwelier de Goudsmid Curacao
21900
page-template-default,page,page-id-21900,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default
 

Landhuis Habaai

Een bezoek meer dan waard!
Landhuis Habaai

Landhuis Habaai is een van de oudste landhuizen op Curaçao en ligt in het zogenaamde Joodse kwartier. Veel Braziliaanse joden vestigden zich op Curaçao nadat ze daarvoor toestemming kregen van de Nederlandse consul ter plaatse. Zij kregen land toegewezen en er werden plantages aangelegd. De plantages verdwenen en het landhuis kreeg eerst de bestemming kostschool. Ondanks dat is het gebouw, dat aan het begin van de achttiende eeuw werd gerealiseerd, voor het grootste deel intact gebleven. Nadat de familie Verboom het aankocht heeft het landhuis de bestemming van cultureel centrum, galerie en cadeaushop gekregen. Sinds januari 2016 is dit uitgebreid met een ambachtelijke bestemming van goudsmid.

 

Een bezoek aan Landhuis Habaai, de moeite waard!
Op Landhuis Habaai kunt u de mooie werken van de kunstenaars van Curacao bewonderen in Galerie Alma Blou. Maar ook het ambachtelijk werk van De Goudsmid. Bent u op zoek naar Folkart, dan bent u op het juiste adres bij de Cadeaushop op het Landhuis.

 

Galerie Alma Blou
In het landhuis is galerie Alma Blou gevestigd waar lokale kunstenaars maar ook kunstenaars uit de Caribe exposeren. Je kan er genieten van prachtige kunstwerken, schilderijen en prenten van Orabanda en of Punda. In Alma Blou is ook de bijzondere collectie boeken en muziek over Curaçao te vinden. De boeken geven een beschrijving van de natuur en de bevolking. De muziek is een selectie van lokale en klassieke muziek van het eiland.

 

De Goudsmid, met de nadruk op ambacht
Sinds januari 2016 is De Goudsmid in Landhuis Habaai gevestigd. Een unieke locatie, die het ambacht van goudsmid eer aan doet.
Joy de Jong woont sinds 2006 op het eiland Curaçao. Zij deed haar opleiding in Schoonhoven. Na diplomering werd zij direct aangenomen bij De Goudsmid. Na drie jaar alle knepen van het vak te hebben geleerd heeft Joy de stap genomen om De Goudsmid van haar toenmalige werkgever over te nemen. De Goudsmid is een vertrouwd adres voor de Curaçaoënaars en regelmatige bezoekers van het eiland. Inmiddels is er bij De Goudsmid een tweede goudsmid werkzaam voor reparaties en nieuw werk.

 

Inspirerende tussenstop op weg naar de Westkust
Landhuis Habaai is een unieke plek en bovenal zeer inspirerend, absoluut het bezoeken waard! Het is nog geen kwartiertje rijden van het centrum van Willemstad (aan de kant van Otrobanda). Na het bezoeken van Landhuis Habaai kun je meteen doorrijden naar één van prachtige baaien van Curaçao want daarvoor rijd je naar Landhuis Habaai al in de goede richting.

 

landhuis habaai

Landhuis Habaai
Frater Radulphusweg 1
Willemstad, Curaçao
www.landhuishabaai.com

 

Galerie Alma Blou
Frater Radulphusweg 1
Willemstad, Curaçao
www.galeriealmablou.com

 

De Goudsmid
Frater Radulphusweg 1
Willemstad, Curaçao
www.degoudsmidcuracao.com